Снимка: Istock

Живеем във време на динамика, голям избор от възможности за почти всичко. Всичко това обаче сякаш се е пренесло и в любовните взаимоотношения. Приемаме връзка, партньор за даденост, неглижираме „дребни неща“, като спането в отделни спални, честото излизане по мъжки и по женски и т. н. и си живеем с тях. Опитваме се да не забелязваме, че връзката не ни носи щастие и пълнота или ако вече сме забелязали, не се опитваме да оправим нещата.

Терапията за двойки е някакъв вид решение по пътя към това да разберем какво ще е близкото ни бъдеще с любимия ни човек. Дали има какво да се поправя и сме в моментна криза или е по-добре всеки да си продължи по пътя.

Дали вашата връзка се нуждае от специалист по връзките? Вижте 8 знака.

1. Правите планове, без да мислите един за друг – Независимо дали обмисляте да си намерите нова работа или друго, което засяга лично вас или връзката ви, винаги е важно да го споделите с любимия човек. Но ако умишлено или дори подсъзнателно не желаете партньорът ви да участва в плановете ви, може би е време да посетите специалист по връзките.

5 навика за щастлива връзка според психолози

2. Ако единият партньор смята, че другият е по-отговорен за проблемите във връзката – това може да създаде усещане за презрение, враждебност към него. Прикритото презрение е най-вредното за една връзка. Проявява се както по вербален, така и по невербален начин и може да бъде много разрушително.

3. Спорите по едни и същи теми и не виждате напредък в тази посока – Западни изследвания показват, че тези спорове, сблъсъци и маниери, които оказват негативно влияние върху брака/ връзката, само ще влошат съжителството ви допълнително. Добрата комуникация и разрешаването на проблемите заедно е ключово за щастието на една двойка.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase